Amanda Balk Beeld © ANP

Amanda Balk slachtoffer van gewelddadige overval

07 januari 2021 13:53

Amanda Balk (33) heeft donderdagochtend de schrik van haar leven gekregen. Ze werd bruut overvallen door twee gewapende mannen die zich voordeden als pakketbezorgers. Haar 8-jarige dochtertje Vegas was op dat moment ook in de woning aanwezig. Dat bevestigt het management van Amanda aan RTL Boulevard na berichtgeving van 'De Telegraaf'.

"Ik voel me zo verdrietig"

Vegas lag nog te slapen toen er ineens werd aangebeld door een pakketbezorger, zo blijkt uit een gedetailleerde omschrijving van het management van Amanda. De realityster instrueerde de 'bezorger' via de intercom het pakketje achter te laten voor de deur. Toen ze het vijf minuten later ging halen, bleek dat twee mannen zich om de hoek hadden opgesteld. Zij verrasten haar bij het opendoen van de deur en een van hen schopte haar direct in haar maag. Hierbij viel Amanda naar achteren. De mannen drongen hierna het huis binnen, terwijl Amanda een pistool op zich gericht kreeg. Eenmaal binnen werd ze bruut mishandeld; zo kreeg ze een klap met het pistool.

Amanda vreesde voor haar dochter, die op dat moment boven op haar slaapkamer was. Toen de overvallers vroegen waar de waardevolle spullen lagen, loog zij in eerste instantie dat de spullen beneden lagen om Vegas zo te beschermen. Helaas kon ze niet voorkomen dat de mannen uiteindelijk toch naar boven gingen. Amanda volgde de mannen en rende de slaapkamer van haar dochter in. Vegas was ondertussen wakker geworden van het geluid en wist zich in een kast te verstoppen. De overvallers zagen dit, sloegen Amanda en duwden haar ook de kast in.

Haar management laat weten dat Amanda enorm is geschrokken. "Ze staat nog niet in contact met haar gevoel. Zowel fysiek als emotioneel lijkt ze nog niet geschaad en dat komt vooral doordat ze zich nu enkel zorgen maakt om haar dochter." Amanda en Vegas worden gelukkig goed opgevangen door buren, familie en Amanda's nieuwe liefde. "Ze is in goede handen."

Amanda heeft al aangifte gedaan. "Ze heeft twee uur op het bureau gezeten."

Amanda Balk en haar dochter Vegas in 2019
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amanda Balk overhandigde Stavros scheidingspapieren in de bak

Reeks overvallen

De overval op Amanda heeft sterke gelijkenissen met de poging tot overval op Fred van Leer op 18 november. Ook bij de stylist deden twee mannen zich voor als pakketbezorgers. De mannen wisten het huis van Fred niet binnen te dringen, omdat het hem lukte hen van de trap te duwen. Wel raakte Fred daarbij lichtgewond.

Ook Gordon werd onlangs overvallen in zijn eigen woning, dit gebeurde eind september. De zanger werd vastgebonden en met de dood bedreigd. De daders wisten zijn pinpas, creditcards en sieraden mee te nemen.  Gordon wist, nadat de indringers waren vertrokken, zichzelf los te maken. Hierna rende hij de straat op om alarm te slaan. Beveiligers van een nabijgelegen museum schakelden de hulpdiensten in.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Amanda Balk in stilte gescheiden van Stavros T.

Parijs

De overval op donderdagochtend is niet de eerste waarmee Amanda te maken heeft gekregen. In 2017 ontsnapten zij en haar ex-man Stavros ternauwernood aan een overval in Parijs. Ze stonden met hun auto voor een stoplicht te wachten toen drie mannen op de auto afrenden en met knuppels begonnen te slaan. Hierbij sloegen ze de ruit aan de bijrijderskant in. Stavros wist de overvallers af te schudden door snel achteruit te rijden en te vluchten via een andere rijbaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!