Elon Musk Beeld © ANP

Elon Musk verslaat Jeff Bezos: rijkste persoon op aarde

07 januari 2021 17:30

Elon Musk (49), topman van autobouwer Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX, is de rijkste man op aarde geworden. Hij onttroont daarmee Jeff Bezos (56), oprichter en baas van webwinkelconcern Amazon, zo wijst de miljardairsindex van persbureau Bloomberg uit.

"Nou, tijd om weer aan het werk te gaan"

Musks vermogen steeg vorig jaar in razend tempo. Dat heeft de geboren Zuid-Afrikaan voornamelijk te danken aan de gestegen aandelenkoers van Tesla. Op dit moment bedraagt het vermogen van Musk zo'n 188,5 miljard dollar, waarmee hij 1,5 miljard dollar rijker is dan Bezos, aldus Bloomberg.

Niet alleen de aandelen zelf die Musk bezit vormen de basis van zijn gigantische vermogen. Hij werd in 2012 en 2018 ook beloond met opties om tegen een gunstige prijs stukken van de elektrische automaker te kopen. Dat recht levert hem nu een papieren winst op van 42 miljard dollar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Elon Musk ontkent: 'Had geen affaire met Amber Heard'

Via Twitter, het sociale medium waarop Musk vaak opvallende uitspraken doet, reageerde de ondernemer kort op het nieuws: "Erg raar. Nou, tijd om weer aan het werk te gaan."

X AE A-XII

De 49-jarige Musk haalt ook geregeld het nieuws met zijn privéleven. Zo datete hij met celebrity's en heeft hij sinds mei een zoontje met zangeres Grimes. Het jongetje kreeg de naam X AE A-XII, uitgesproken als Ex Ash A Twelve. Zijn ouders wilde hem eigenlijk X Æ A-12 noemen maar dat was wettelijk niet mogelijk vanwege de cijfers en omdat Æ niet voorkomt in het alfabet.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!