Lotte (foto familie Lotte)

OM: Lotte (14) uit Almelo kwam om door een misdrijf

15 januari 2021 14:30

De 14-jarige Lotte uit Almelo, die dit weekend dood werd gevonden bij een bedrijventerrein, is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt het Openbaar Ministerie op basis van de sectie op het lichaam van het meisje.

Afgelopen zondag kreeg de politie een melding van een overleden persoon in het water achter bedrijventerrein Het Wendelgoor in Almelo. Het bleek te gaan om het 14-jarige meisje.

Nog dezelfde dag werden een minderjarige jongen uit Almelo en zijn vader opgepakt, op verdenking van de betrokkenheid bij de dood van Lotte. Maandagavond werd ook de andere zoon van de man aangehouden. De verdachten blijven twee weken in voorarrest.

Onderzoek in volle gang

Er is nog veel onduidelijkheid over wat er precies is gebeurd. "Het onderzoek is in volle gang", schrijft het Openbaar Ministerie. 

"We zijn voor de publicatie van het persbericht hierover persoonlijk geïnformeerd en wachten het onderzoek af", laat de woordvoerder van Lottes familie weten aan RTL Boulevard. "We hebben alle rust en privacy nodig om ons voor te bereiden op het afscheid van Lotte."

Eerder zei de woordvoerder al: "De familie wil heel graag weten wat er precies gebeurd is. Ze zeggen zelf: je kunt je niet voorstellen in wat voor vreselijke situatie wij zijn beland."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ouders overleden Lotte (14): 'Het is onvoorstelbaar waar wij doorheen gaan'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!