Bernie Sanders Beeld © Getty Images

Dit is het verhaal achter de viral wanten van Bernie Sanders

22 januari 2021 14:53

Alle ogen waren afgelopen week gericht op de nieuwe president van Amerika, Joe Biden (78). Toch was het een andere oud-presidentskandidaat, Bernie Sanders (79), die bij zijn inauguratie de show stal. En dat had alles te maken met zijn net zo praktische als schattige modeaccessoire.

"Wij weten iets van kou, en we maken ons niet zo druk om mode"

De voormalig president zorgde met zijn functionele outfit, inclusief gebreide wanten, voor flink wat commotie op social media. De Amerikaanse politicus, die tijdens de plechtigheid op een klapstoeltje volkomen zichzelf zat te wezen, en zijn ouderwetse wanten werden zelfs dé meme van de inauguratie.

Handschoenen Bernie Sanders
Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Deze momenten van de inauguratie van Joe Biden gingen viral

De casual outfit van de politicus stak schril af tegen genodigden zoals de eerste vrouwelijke vicepresident Kamala Harris en voormalig First Lady Michelle Obama. Toch houdt Bernie hand, euh... voet bij stuk. Aan CBS-presentatrice Gayle King vertelde hij na afloop alle ophef niet te begrijpen. In Vermont, waar de politicus oorspronkelijk vandaan komt, is het normaal om je warm aan te kleden. "Wij weten iets van kou, en we maken ons niet zo druk om mode. Wij willen onszelf gewoon warm houden", aldus de Amerikaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kamala Harris en echtgenoot geven eerste gezamenlijke interview

Wie er deze winter net zo warmpjes bij wil zitten als de senator, komt van een koude kermis thuis - létterlijk. De wanten zijn namelijk niet te koop. Een lerares uit Vermont stuurde ze een tijdje geleden naar de politicus. Hoogstwaarschijnlijk had ze niet verwacht dat hij ze daadwerkelijk zou gebruiken. Inmiddels is er een heuse run op de handschoenen, maar de wanten van Bernie zijn one-of-a-kind. "Ze zijn uniek. Ik heb ze niet meer te koop", valt te lezen op Twitter. "Elke keer dat ik mijn mail open, zie ik honderden nieuwe verzoeken. Ik ben lerares en moeder. Dat houdt me wel bezig."

De modewereld sloot in 2017 senator Sanders al eens in de armen toen Balenciaga een variatie op op zijn campagnelogo gebruikte voor een collectie. 

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Wil je zien: naar dit optrekje verhuizen de Trumps

Terwijl iedereen los ging om de wanten van Bernie, werd er in het Witte Huis hard gewerkt om te zorgen dat Joe Biden zijn intrek kon nemen. Hoe het gedecoreerde Oval Office eruit ziet zie je hieronder:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!