Larry King Beeld © Getty Images

Larry King op 87-jarige leeftijd overleden aan corona

23 januari 2021 14:19

Talkshowlegende Larry King is zaterdagochtend op 87-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van corona. Dat meldt Ora Media, het bedrijf waarvan de Amerikaanse presentator mede-oprichter is, op Twitter. Larry werd begin dit jaar opgenomen in het ziekenhuis nadat hij besmet raakte met het virus. 

"We zijn ontzettend bedroefd dat we het overlijden moeten melden van onze medeoprichter en host Larry King"

'We zijn ontzettend bedroefd dat we het overlijden moeten melden van onze medeoprichter en host Larry King', is te lezen in het statement. De Amerikaan stierf zaterdagochtend in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles en zat meer dan 63 jaar in het vak.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Larry King ademt weer zelfstandig na ziekenhuisopname

'Ook al stond zijn naam telkens in de titel van z’n programma’s, toch behandelde hij de personen die hij interviewde altijd als de echte sterren. Of het nu ging om een president, een celebrity of een doorsnee man of vrouw: hij stelde korte, directe en ongecompliceerde vragen en dat leverde altijd een mooi resultaat op.' De familie laat tot slot in het bericht weten te vragen om privacy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Presentator Larry King (87) van intensive care af

De presentator, bekend van zijn talkshows op CNN, liet eerder weten het virus waarschijnlijk te hebben opgelopen door een zorgmedewerker. King lag de afgelopen jaren al meerdere malen in het ziekenhuis. Zo vocht de presentator tegen prostaat- en longkanker. Ook had hij suikerziekte en werd hij getroffen door een hartaanval.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!