Paul van Riessen volgt Sander Schimmelpenninck op bij Quote

25 januari 2021 10:38

Paul van Riessen (49) is de nieuwe hoofdredacteur van tijdschrift 'Quote'. Hij is de opvolger van Sander Schimmelpenninck (36) die eind vorig jaar zijn vertrek aankondigde.

"Het is een grote eer om dit merk te mogen leiden"

De 49-jarige Van Riessen werkt al jaren voor Quote. Sinds 2010 was hij adjunct-hoofdredacteur. "Het is een grote eer om dit merk te mogen leiden en daarmee in de voetsporen te treden van illustere voorgangers als Jort Kelder en Sander Schimmelpenninck", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sander Schimmelpenninck stapt op bij Quote

Aan de opzet van Quote zal Van Riessen niets veranderen. "De formule van zakelijk nieuws, oogverblindende reportages, scherpe en inspirerende interviews en onze kennis van de manieren waarop je je in het leven optimaal kunt verwennen is nog altijd ijzersterk. Daar zal op hoofdlijnen dus niets aan veranderen, al zullen we vanzelfsprekend gebruikmaken van nieuwe technieken die ons in staat stellen onze berichten via nog meer kanalen bij onze lezers te bezorgen."

Schimmelpenninck was vier jaar hoofdredacteur van Quote. Hij legde zijn functie neer om zich te gaan richten op zijn favoriete bezigheden: schrijven en ondernemen, deels in Zweden, waar zijn vriendin woont. Ook stopte Schimmelpenninck met de presentatie van talkshow Op1 op NPO1.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jort Kelder is kritiek over Op1 zat: 'Ik doe mijn werk'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!