IN ACTIE VOOR CORDAID

Kom in actie! Word een lichtpuntje voor een ander

26 januari 2021 18:11

Mensen over de hele wereld, en ook hier in ons eigen land, hebben niet genoeg te eten, leven zonder warmte en zelfs zonder een dak boven hun hoofd. En daarom komt RTL Boulevard deze week voor Cordaid in actie om wat licht te brengen in het leven van deze mensen. Ook jij kunt helpen! Word een lichtpuntje voor een ander en help iemand in nood. Ver weg en ook dichtbij.

Marieke Elsinga liep een middag mee met pastor Ola in Rotterdam. Hij helpt ouderen en kwetsbare gezinnen in Nederland die moeilijk rond kunnen komen, bijvoorbeeld omdat ze door corona geen werk of inkomen meer hebben. Samen met vrijwilligers zorgt hij dat deze mensen een paar keer per week een warme maaltijd krijgen. 

In Nederland leven 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Gezinnen moeten bijvoorbeeld leven van maar enkele tientjes per week, en daar moeten ze al hun boodschappen van betalen. Er is veel schaamte rondom armoede in Nederland. Marieke: "Juist daarom vind ik het extra bijzonder dat ik verhaal mocht horen van deze familie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Help iemand in nood, ver weg en dichtbij

Daarom, word ook een lichtpuntje voor een ander! Help iemand in nood. Dichtbij én ver weg. SMS ‘LICHT’ naar 4004 of doneer hier aan Cordaid.

Lees alles over de actie op www.cordaid.nl

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!