Willem-Alexander en Máxima Beeld © ANP

Koningshuis spreekt zich uit over geweld tijdens coronarellen

27 januari 2021 09:14

Koning Willem-Alexander (53) en Koningin Máxima (49) hebben zich uitgelaten over het geweld rondom de rellen die plaatsvinden naar aanleiding van de avondklok. Al dagenlang zijn er rellen door heel Nederland, omdat mensen het niet eens zijn met de invoer van de avondklok.

"Onze grote dank gaat uit naar alle politiemensen"

In onder andere Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Den Bosch zijn winkels kort en klein geslagen, ziekenhuizen bekogeld en is er geweld gepleegd. De schade voor ondernemers is groot en politiemensen maken overuren. Via een statement op social media laat ons Koningshuis zich uit over de recente gebeurtenissen.

'Onze grote dank gaat uit naar alle politiemensen, hulpverleners en medewerkers van gemeenten die zich inzetten voor ons aller veiligheid. Onder moeilijke omstandigheden doet u fantastisch werk!' luidt het statement.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

BN'ers reageren geschokt op rellen: 'Jullie maken ons land kapot'

Ook de getroffen ondernemers worden kort toegesproken. 'Wij voelen mee met alle ondernemers en anderen die getroffen zijn door geweld. En wij zijn onder de indruk van alle hartverwarmende acties van mensen om elkaar te helpen.' 

Benieuwd wat Koningin Máxima zoal doet nu tijdens de lockdown en wat voor mondkapje ze draagt? Onze royaltyverslaggever Annemarie de Kunder zocht het uit.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Peter R. de Vries in verhitte discussie met Jorritsma over rellen

Annemarie's Royaltyvlog: Wat voor mondkapjes draagt Máxima?

04:57

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!