Beeld © Nieuwsuur

Proces tegen Ridouan Taghi uitgesteld door corona

5 februari 2021 16:41

De inhoudelijke behandeling van het Marengo-proces, waarin onder anderen Ridouan Taghi (43) en Saïd Razzouki (48) terechtstaan, is uitgesteld. Volgens de rechtbank Amsterdam is het niet verantwoord om het proces op een veilige en verantwoorde manier te voeren. Wanneer het proces verder kan, is nog niet bekend.

“Met name de opkomst van de Britse variant van het coronavirus is van doorslaggevend belang bij de beslissing van de rechtbank"

Tijdens het Marengo-proces komen tientallen mensen samen. Rechters, officieren, verdachten, advocaten, beveiligers en journalisten zouden vanaf 15 februari regelmatig in de extra beveiligde Bunker samenkomen tijdens de zittingsdagen. Het speciale gerechtsgebouw is niet heel groot en mede daardoor kan er niet aan alle eisen voor een goed proces voldaan worden.

“Met name de opkomst van de veel besmettelijkere Britse variant van het coronavirus is van doorslaggevend belang bij de beslissing van de rechtbank. Ook de onzekerheid over de ontwikkeling van de huidige besmettingen in verschillende penitentiaire inrichtingen speelt een rol”, zo schrijft de rechtbank op haar website.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holleeder en Taghi preventief in quarantaine door corona-uitbraak

John van den Heuvel: Taghi blijft in slachtofferrol kruipen

05:22

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!