Beeld © ANP

'Ghislaine Maxwell slachtoffer fysiek geweld in gevangenis'

17 februari 2021 04:07

Ghislaine Maxwell (59), de vrouw die de Amerikaanse multimiljonair en veroordeeld zedendelinquent Jeffrey Epstein jarenlang geholpen zou hebben met het ronselen van minderjarige meisjes voor seksuele handelingen, is volgens haar advocate Bobbi Sternheim in de gevangenis fysiek belaagd door de bewakers. Dit meldt 'The New York Post'.

Maxwells cel zou vier keer per dag doorzocht worden, waarbij bewakers haar zouden lastig vallen. Dat leidt ertoe dat de voormalige socialite, die vaak in het gezelschap van beroemdheden werd gezien, enorm zou zijn afgevallen en last van haaruitval heeft. Ook komt ze nog steeds nauwelijks aan slapen toe, omdat de lampen in haar cel om het kwartier aangezet worden, om te voorkomen dat ze zichzelf van het leven berooft.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rechter: geen borgtocht voor Ghislaine Maxwell

De bewakers zouden Maxwell hebben bedreigd met straffen als zij het voorval zou melden, zoals ze zou hebben aangegeven te willen doen. Een week later bevolen dezelfde bewakers haar om een douche schoon te maken en de muren te schrobben, aldus Sternheim.

De 'madam' van Epstein, die goed bevriend was met de Britse prins Andrew, ontkent nog altijd schuldig te zijn aan de zaken waarvan ze verdacht wordt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!