Wopke Hoekstra Beeld © ANP

Wopke Hoekstra door het stof na schaatsblunder: 'Niet handig'

19 februari 2021 11:01

Sportjournalist en uitgever Barbara Barend (46) is blij dat minister en CDA-leider Wopke Hoekstra (45) eindelijk erkent hoe belangrijk sport is. Dat stelde zij vrijdag in het programma 'Spraakmakers' in reactie op de foto die Hoekstra plaatste waarop hij in Thialf een rondje schaatst.

"Ik had de verleiding moeten weerstaan en mijn gympen moeten aanhouden"

De politicus kwam vrijdag in opspraak nadat hij een foto plaatste van zichzelf op schaatsbaan Thialf, samen met schaatser Sven Kramer. Thialf is voor het gewone publiek al drie maanden dicht vanwege de coronamaatregelen. Hoekstra zelf heeft al gezegd dat hij de schaatsen niet aan had moeten trekken. "Dit was niet handig van mij. Ik had de verleiding moeten weerstaan en mijn gympen moeten aanhouden. Ik had dit niet moeten doen", zo reageerde hij vandaag voor de camera's.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wopke Hoekstra door het stof na rondje schaatsen in Thialf

"Wopke had zich eerder druk mogen maken over de enorme impact van het feit dat er nauwelijks gesport kan worden", aldus Barbara. "Maar we zijn heel blij dat we hem nu in ons kamp hebben. We gaan hem ook zeker aan die belofte houden en rekenen erop dat hij zich ook in de toekomst hard blijft maken voor de sport."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barbara Barend blikt terug op eerste date met grote liefde Aletta

De dochter van Frits Barend denkt dat de politicus misschien bij Thialf kan pleiten om mondjesmaat weer bezoekers toe te laten. "Blijkbaar kan je met twee man, ook in coronatijd, lekker schaatsen. Gooi die baan dan open en laat mensen met z’n tweeën een half uurtje rijden. Mijn kinderen zouden dolgraag willen turnen maar mogen dat nu van de overheid niet."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!