Beeld © ANP

Rico Verhoeven en BN'ers starten initiatief voor werkzoekenden

23 februari 2021 22:54

Rico Verhoeven (31) heeft een website gelanceerd waarmee hij aandacht wil vragen voor de werkgelegenheid in Nederland. Met 'Heel Nederland werkt' belicht de bokskampioen de steeds groter wordende groep werkzoekenden, vertelt hij aan tafel bij 'Jinek'.

"De laatste paar maanden kreeg ik steeds meer berichten binnen"

Dat doet hij samen met een aantal bekende Nederlanders, onder wie Humberto Tan, Igone de Jongh, Ronnie Flex, Kjeld Nuis, Jandino Asporaat, Dennis Weening, Bram Krikke en Nicolette Kluijver. Die worden ‘jobfluencers’ genoemd.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Dochtertje Rico Verhoeven jarig: 'Waar blijft de tijd?'

"De laatste paar maanden kreeg ik steeds meer berichten binnen van fans en volgers met trieste verhalen over hun privésituatie als gevolg van corona", aldus Verhoeven. "Mensen die willen, maar niet kunnen. Dat is frustrerend en confronterend."

Op de website krijgen zowel werknemers als werkgevers toegang tot allerlei vacatures. Ook staan er gratis workshops, persoonlijkheidstesten en trainingen op de website die mensen helpen om beter op de arbeidsmarkt terecht te komen. Daar worden later nog podcasts, Clubhouse-gesprekken en webinars aan toegevoegd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!