Tarik Z.

NOS doet aangifte tegen 'journaalkaper' Tarik Z.

24 februari 2021 13:19

De NOS doet aangifte tegen Tarik Z., meldt 'NU.nl'. Dit doen ze naar aanleiding van een dreigend filmpje dat hij plaatste op Instagram, waarin hij de omroep een waarschuwing gaf. Tarik verstoorde in 2015 gewapend het 'NOS Journaal'.

"We verbinden het met wat zich zes jaar geleden heeft afgespeeld"

"De NOS beoordeelt het filmpje in een bredere context", vertelt een woordvoerder aan NU.nl. "We verbinden het met wat zich zes jaar geleden heeft afgespeeld. Dat was ontwrichtend voor de NOS en voor onze journalisten. En het heeft toen ook maatschappelijk veel losgemaakt." Algemeen directeur Gerard Timmer liet eerder vandaag het volgende al weten: "Deze video leidt direct tot het gevoel van intimidatie en onveiligheid. Dat is niet hoe je je werk wil doen. Journalisten niet. Niemand niet." De video is inmiddels van Instagram verdwenen. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoofdredacteur NOS: 'Filmpje Tarik Z. gaat te ver'

Het Openbaar Ministerie liet eerder weten dat Tariks nieuwe Instagram-video niet strafbaar is, aangezien er geen strafbare feiten in zouden worden gepleegd. Tarik kwam op 29 januari 2015 de studio van het NOS Journaal binnen, waarbij hij eiste zendtijd te krijgen. Uiteindelijk werd de Journaalkaper overmeesterd en verwijderd uit de studio. Het bleek om een gaspistool te gaan. Tarik kreeg 40 maanden gevangenisstraf opgelegd. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!