Premier Mark Rutte (VVD) en minister van Financiën Wopke Hoekstra (CDA). Beeld © ANP

Muzikale Kieswijzer Qmusic matcht luisteraars met politici

03 maart 2021 11:10

In de aanloop naar de verkiezingen over twee weken lanceert Qmusic woensdag de zogenoemde Muzikale Kieswijzer, waarmee luisteraars kunnen checken met welke politicus zij het op muzikaal gebied het meest eens zijn. Onder anderen Mark Rutte (VVD), Sigrid Kaag (D66) en Wopke Hoekstra (CDA) werkten hieraan mee.

Iedereen die de Muzikale Kieswijzer invult ziet meteen met welke politicus hij of zij het beste matcht als het gaat om hun muzieksmaak. Ook komen kiezers meer te weten over de rol van muziek in het leven van de politici. Zo zingt Mark Rutte onder de douche vrolijk mee met 'Happy' van Pharrell Williams en gaat Jesse Klaver op de dansvloer helemaal los op 'Meat Loaf'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zondag met Lubachs Keezer's Quest al 375.000 keer gespeeld

Daarnaast geeft de Kieswijzer aan hoe hoog de luisteraar scoort op de zogenoemde Links, Rechts-schaal van Snollebollekes en komen ook serieuze standpunten over bijvoorbeeld het drugsbeleid en groene energie aan bod. Wat overigens opvalt is dat de meeste politici het nummer 'Rainbow In The Sky' van DJ Paul Elstak als favoriete foute nummer kiezen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Primeur bij Koffietijd: Mark Rutte doet eerste coronatest

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!