NOS over journaalaankondiging Thierry Baudet: 'Onverantwoord'

03 maart 2021 14:29

De NOS vindt de aanwezigheid van lijsttrekker Thierry Baudet als medepresentator van het WNL-programma 'Goedemorgen Nederland' "onverantwoord". Dat laat een woordvoerder van de omroep desgevraagd weten aan het ANP. De Forum voor Democratie-voorman kondigde het NOS Journaal aan als "het fake news-journaal".

"Wij vinden het van WNL journalistiek onverantwoord om - zeker in verkiezingstijd - een politicus in een journalistiek programma op te voeren als copresentator, en niet alleen als geïnterviewde"

"Wij vinden het van WNL journalistiek onverantwoord om - zeker in verkiezingstijd - een politicus in een journalistiek programma op te voeren als copresentator, en niet alleen als geïnterviewde", aldus de woordvoerder. In de aanloop naar de verkiezingen zitten er dagelijks lijsttrekkers aan tafel bij Goedemorgen Nederland die als copresentator fungeren.

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Thierry Baudet kapt interview met De Vooravond af

"Juist in een tijd waarin feiten en meningen steeds meer door elkaar lopen, moet je als publieke omroep geen verwarring creëren en glashelder zijn over je rol in onze samenleving", vervolgt de omroep. "Dat we ook in een tijd leven waarin NOS-verslaggevers agressief bejegend worden door mensen die ons beschuldigen van het maken van fake news, maakt dit incident voor ons extra bitter."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!