Jeangu Macrooy Beeld © AVROTROS/Rinse Fokkema

Dit is het nieuwe songfestivalnummer van Jeangu Macrooy

04 maart 2021 19:05

Het moment is eindelijk hier: Jeangu Macrooy (27) onthult het nieuwe nummer waarmee hij deelneemt aan het Eurovisiesongfestival.

Jeangu zal Nederland met het nummer 'Birth of a New Age' vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy. De zanger presenteerde het liedje donderdagavond tijdens een livestream. Anders dan de ballade 'Grow,' die hij vorig jaar zou zingen tijdens het geannuleerde songfestival, is 'Birth of a New Age' een uptempo nummer. Wel koos de zanger opnieuw voor een gospelkoor op de achtergrond. Ook zingt Jeangu, die in Suriname is geboren, in het refrein enkele regels in het Surinaams.

Het is de tweede keer dat Jeangu een songfestivallied presenteert; vorig jaar zou hij met het nummer 'Grow' meedoen aan het muziekfestijn. Omdat het Eurovisiesongfestival in 2020 niet door kon gaan vanwege de coronapandemie, werd door de organisatie de keuze gemaakt dat alle landen een nieuw nummer moeten inzenden voor de editie van 2021. Die gaat, met of zonder publiek, hoe dan ook door.

Carlo Boszhard en Shirma Rouse zien het in ieder geval al helemaal zitten:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalorganisatie creëert bubbel voor artiesten

Sommige landen, waaronder ook Nederland, kiezen ervoor om dezelfde artiest te laten deelnemen. Onder meer de Belgische band Hooverphonic krijgt een tweede kans en ook Griekenland kiest opnieuw voor de Grieks-Nederlandse zangeres Stefania Liberakakis. De IJslandse artiest Daði Freyr was de gedoodverfde winnaar van het songfestival in 2020, ook hij krijgt in 2021 een herkansing.

Andere landen organiseren een nationaal songfestival waarbij het publiek een keuze mag maken, zo ook Rusland. Zij organiseren voor het eerst in jaren weer een nationaal songfestival.

Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar plaats in Ahoy Rotterdam. Op dinsdag 18 mei is het tijd voor de eerste halve finale en op donderdag 20 mei de tweede. Jeangu staat dankzij de winst van Duncan Laurence in Tel Aviv in 2019 meteen in de grote finale op zaterdag 22 mei.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rotterdamse kunstenaars toveren de stad om voor Songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!