Jeangu Macrooy Beeld © ANP

Jeangu Macrooy blikt vooruit op nieuw songfestivallied

04 maart 2021 14:34

Omdat het Eurovisiesongfestival vorig jaar werd afgelast, mag Jeangu Macrooy (27) dit jaar in de herkansing. Vanavond is het tijd voor de grote onthulling van zijn tweede - maar eigenlijk eerste - songfestivalnummer. "Ik hoop dat iedereen het nummer voelt en begrijpt en het mooi vindt", laat hij weten aan RTL Boulevard.

"Dat is gewoon altijd spannend, maar tegelijkertijd is dat ook hetgeen wat het magisch kan maken"

Voor Jeangu is het hartstikke spannend. Natuurlijk vanwege de reacties op het lied, maar ook omdat hij dat live ten gehore brengt. "Je wil natuurlijk dat het helemaal goed gaat. En dit jaar is anders dan vorig jaar: we beginnen dus met een live-optreden. Dat is gewoon altijd spannend, maar tegelijkertijd is dat ook hetgeen wat het magisch kan maken." De zanger hoopt dat hij mensen kan betoveren met het optreden. 

Het gebeurt niet vaak dat de Nederlandse songfestivalinzending met een live-optreden wordt onthuld, maar Jeangu vindt het juist passend. "Straks in Rotterdam is het ook live voor heel Europa, dus we vonden het gewoon een goede manier om mee te beginnen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalorganisatie creëert bubbel voor artiesten

De zanger kan en mag helaas nog niet te veel verklappen over het nummer. Wel zegt hij zelf heel tevreden te zijn. "Ik heb dit jaar weer iets waar ik heel erg in geloof en zelf heel erg enthousiast over ben. Hetzelfde had ik vorig jaar met 'Grow'."

Omdat het songfestival toen niet door kon gaan moest hij voor 2021 met een nieuw nummer komen. Ook dit nummer is volgens de zanger een schot in de roos: "Ik ben heel trots op mijn song."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Belgische inzending songfestival bekend

De onthulling van het nummer van Jeangu is vanavond live te zien in RTL Boulevard en op onze site. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!