Piers Morgan Beeld © Getty Images

Piers Morgan weg bij Good Morning Britain na opmerkingen Meghan

9 maart 2021 19:38

De Britse presentator Piers Morgan (55) stopt per direct bij het programma 'Good Morning Britain' dat hij sinds 2014 presenteerde. Dat heeft ITV dinsdag gemeld. Het besluit volgt op de commotie die was ontstaan over zijn opmerkingen over Meghan Markle (39).

"ITV heeft dat besluit geaccepteerd en heeft hier verder niets aan toe te voegen"

"Piers heeft besloten dat het tijd is om weg te gaan", stelt de zender in een korte verklaring. "ITV heeft dat besluit geaccepteerd en heeft hier verder niets aan toe te voegen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prins Harry en Meghan Markle maken geslacht baby bekend

De Britse mediawaakhond Ofcom meldde dinsdag een onderzoek te starten naar Morgan. De organisatie ontving meer dan 41.000 klachten over de opmerkingen die Morgan maandagochtend na het interview van Meghan en Harry met Oprah Winfrey maakte.

In het interview vertelde Markle onder andere zelfmoordgedachten te hebben gehad door de grote druk die zij had ervaren sinds zij een relatie heeft met prins Harry. Ook vertelde zij dat het koningshuis zorgen had geuit over de huidskleur van haar toen nog ongeboren baby Archie.

Interview Harry en Meghan 'ingeslagen als bom' in Groot-Brittannië

02:50
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Meghan Markle: 'Kate maakte mij aan het huilen, niet andersom'

Morgan trok in het programma Good Morning Britain deze uitspraken van Markle in twijfel en stelde 'misselijk te worden van het schandelijke interview'. Co-presentator Alex Beresford reageerde hier dinsdag op door te zeggen dat de presentator altijd al negatief over Markle was geweest en zich al jaren negatief over haar uitliet. Hierop rende Morgan boos de studio uit.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!