Meghan Markle Beeld © Getty Images

Meghan Markle diende officiële klacht in tegen Piers Morgan

10 maart 2021 12:15

Meghan Markle (39) heeft maandag een officiële klacht ingediend bij de Britse zender ITV over uitlatingen van presentator Piers Morgan (55). Dat meldt The Guardian. De presentator trok in het programma 'Goodmorning Britain' uitspraken van Meghan uit het interview met Oprah Winfrey (67) in twijfel.

"Ik heb nu de tijd gehad om hier over na te denken en ik geloof haar nog steeds niet"

De presentator stelde onder meer "misselijk te worden van het schandelijke interview" en dat was niet voor het eerst dat hij zich met felle woorden negatief uitliet over de hertogin van Sussex. Veel andere kijkers dienden ook een klacht in, waarop de Britse mediawaakhond Ofcom een onderzoek heeft aangekondigd naar de presentator. In totaal kon hij rekenen op 41.000 klachten aan zijn adres.

Piers maakte gisteren zijn laatste uitzending. Co-presentator Alex Beresford viel hem live in de uitzending aan op zijn uitlatingen, waarna Piers boos de studio uitstormde. ITV maakte korte tijd later bekend dat de presentator per direct stopt.

Hoe dan ook blijft de presentator bij zijn mening. 'Maandag zei ik dat ik Meghan niet geloofde. Ik heb nu de tijd gehad om hier over na te denken en ik geloof haar nog steeds niet' schrijft hij woensdag op Twitter. 'Als je dat wel doet, is dat ook oké.'

Het is niet voor het eerst dat Piers zich negatief uitlaat over Meghan. Je bekijkt zijn laatste sneer in de video hieronder:

Piers Morgan haalt hard uit naar Meghan Markle

05:49

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!