Mattie Valk Beeld © ANP

Mattie Valk overwoog om Forum voor Democratie te stemmen

15 maart 2021 09:11

Qmusic-dj Mattie Valk (36) overwoog op Forum voor Democratie te gaan stemmen. "Ik ben juist de persoon die open staat voor een ander geluid en voor de underdog", stelde hij in zijn ochtendshow in gesprek met Thierry Baudet (38). "Je had mij echt wel op de karavaan zitten en sommige van je punten spreken mij aan. Maar je lijkt doorgeschoten, alles wat je nu schetst is zo ongenuanceerd en onrealistisch."

"Je had mij echt wel op de karavaan zitten en sommige van je punten spreken mij aan. Maar je lijkt doorgeschoten, alles wat je nu schetst is zo ongenuanceerd en onrealistisch"

De radio-dj verwees naar de plannen die Baudet uitlegde om te stoppen met alle maatregelen tegen de klimaatverandering en uit de Europese Unie te stappen. Volgens de politicus komt er dan heel veel geld vrij om te investeren in andere zaken. Hij stelt zijn plannen niet te hebben laten doorrekenen door het CPB 'omdat de economie zich niet laat voorspellen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Roast' Thierry Baudet in Jinek valt niet in de smaak

Volgens Thierry praat de gevestigde politiek de burger aan "dat we het allemaal niet begrijpen, dat Nederland niets kan en een weerloos klein landje is. Natuurlijk worden mijn plannen weggezet als onrealistisch. Maar als we stoppen met al die corona-onzin en ons geld niet meer wegsmijten naar Zuid-Europa, worden we weer rijk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Thierry: 'Ik dronk na Jinek een goed glas wijn en ging lekker vrijen'

Dj Marieke Elsinga vroeg hem in de ochtendshow ook hoe hij denkt, als hij zou winnen, het land bij elkaar te houden als het hem dat al niet lukt bij zijn eigen partij. Veel FvD-kopstukken lieten Baudet in de steek nadat naar buiten kwam dat hij in app-groepen zat waar antisemitische, vrouwonvriendelijke, homofobe en racistische taal werd gebruikt. Volgens de partijleider is 'een partij geen land'. Hij voorzag in het geschetste scenario van Marieke geen problemen.

De politicus liep vorige week nog weg in Jinek toen cabaretier Martijn Koning de avond met 'een grappig bedoelde noot' wilde afsluiten. Maar dat was helemaal niet zo grappig. Sterker nog, het schoot bij iedereen in het totaal verkeerde keelgat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Instagram verwijdert account 'roast'-cabaretier Martijn Koning

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!