Beeld © ANP

Verdachte mislukte overval René van der Gijp niet naar rechtbank

19 maart 2021 13:41

De verdachte van de mislukte overval op René van der Gijp (59) woont vrijdag zijn eigen inleidende zitting in de rechtbank in Rotterdam niet bij. Rotterdammer Younes S. (20) doet afstand van zijn recht om de zitting bij te wonen, laat de rechtbank weten.

René van der Gijp werd in de late avond op 27 april vorig jaar door drie gemaskerde mannen belaagd toen hij na een uitzending van Veronica Inside thuiskwam. Ze sloegen met slaghamers op de auto van de Veronica Inside-analist, maar vluchtten uiteindelijk zonder buit. Van der Gijp dankt dit aan zijn auto met gepantserde ramen. Hij vermoedt dat de daders uit waren op zijn Rolex-horloge.

S. wordt onder meer ook verdacht van een gewapende overval in Ridderkerk, waarbij een Rolex en een telefoon zijn gestolen en het slachtoffer is vastgebonden en onder schot is gehouden. Een medeverdachte in de Ridderkerk-zaak zal de zitting wel bijwonen. Deze 24-jarige Oguzhan A. uit Rotterdam wordt niet verdacht van de mislukte overval op Van der Gijp.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Verdachten overval Nikkie de Jager en René van der Gijp voor de rechter

In totaal staan vrijdag zes verdachten van een reeks overvallen en inbraken terecht. De mannen uit Rotterdam en Ridderkerk opereerden volgens justitie in wisselende samenstelling. De verdachten van 20 tot en met 24 jaar werden op dinsdag 8 december van hun bed gelicht en gearresteerd. Een zevende verdachte kwam al snel vrij. Een achtste verdachte (32 jaar) is donderdag in het buitenland aangehouden. Hij wordt verdacht van de overval op Youtuber Nikkie de Jager, alias NikkieTutorials, een inbraak in Mijnsheerenland en een diefstal van gouden sieraden bij een woninginbraak in Hendrik-Ido-Ambacht.

Later op vrijdagmiddag, na de derde zitting, beslist de rechtbank over het verlengen van het voorarrest van de mannen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!