Abdelhak Nouri Beeld © ANP

Familie van jarige Nouri geeft update: 'Dankbaar voor alle steun'

02 april 2021 16:25

Een bijzondere dag in de voetbalwereld vandaag: Abdelhak Nouri is jarig. Zowel fans als spelers delen volop lieve felicitaties voor de voetballer, die in 2017 blijvende hersenschade opliep door een hartstilstand op het voetbalveld. In 'Jan-Willem Start Op' op NPO Radio 2 zegt de woordvoerder van de familie dat ze daar veel steun uit halen. Ook vertelt hij hoe het nu met de jongen gaat.

"Naar omstandigheden gaat het aardig"

Als de radiopresentator woordvoerder Khalid Kasem allereerst vraagt hoe het nu met de 24-jarige gaat, zegt hij: "Hij is bij, maar in een lage staat van bewustzijn, zoals dat heet. Omringd door zijn naasten. Maar zeker door corona is die kring heel klein." Volgens Khalid, die ook een boek over Nouri schreef, is zijn situatie stabiel en gaat het naar omstandigheden aardig.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers houden het niet droog bij DWDD-special over Nouri

Ook voor de familie is het een bijzondere dag vandaag. Ze krijgen enorm veel felicitaties, kaarten en andere steunbetuigingen opgestuurd en dat doet ze goed. Zo zijn er nog veel spelers die met Nouri's nummer 34 spelen. "Dat doet ze enorm goed", zegt hij. "Dat steunt ze echt. Je moet je voorstellen dat die familie natuurlijk de generatie van Abdelhak iedere week daar op het veld ziet rondrennen. Dat sterkt ze enorm, omdat het waanzinnig veel pijn doet en steekt dat die jongen daar niet bij kan lopen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mikky Kiemeney lanceert 'Appie' kledinglijn en steunt Nouri Foundation

De altijd positieve Appie heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op alles en iedereen. Khalid schreef een boek over zijn onvervulde droom. Je ziet er meer over in de video hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!