Veel te hard rijden oorzaak zwaar auto-ongeval Tiger Woods

07 april 2021 20:25

Golficoon Tiger Woods (45) reed bijna het dubbele van de maximaal toegestane snelheid toen hij in februari met zijn SUV over de kop sloeg en zwaargewond raakte. Volgens sheriff Alex Villanueva van Los Angeles County reed hij tegen de 140 kilometer per uur. "De belangrijkste oorzaak van dit verkeersongeval was het rijden met een veel te hoge snelheid op deze weg, waardoor het niet mogelijk was de bocht te nemen", aldus Villanueva.

"Het zou erop kunnen wijzen dat hij in paniek per abuis het verkeerde pedaal heeft ingeduwd"

In de SUV bevond zich een zwarte doos en de politie heeft die gegevens kunnen uitlezen. Onderzoeker James Powers meldde dat Woods ten tijde van het ongeval steeds het gaspedaal indrukte en geen enkele keer op de rem trapte. "Het zou erop kunnen wijzen dat hij in paniek per abuis het verkeerde pedaal heeft ingeduwd. Dat schijnt wel vaker voor te komen", aldus Powers.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tiger Woods ontslagen uit ziekenhuis: 'Blij dat ik thuis ben'

De 45-jarige Woods verbrijzelde door het ongeval zijn rechterbeen en -enkel en onderging urenlange operaties om pinnen en schroeven in de botten te plaatsen. Hij herstelt momenteel thuis in Florida, maar het is de vraag of hij ooit kan terugkeren in de sport die hij jarenlang domineerde.

Woods won in zijn carrière 82 proftoernooien, waarvan vijftien majors. In 2019 bekroonde hij een comeback na tal van operaties aan knie en rug met zijn vijfde titel in de Masters.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tiger Woods ontroerd door talloze steunbetuigingen na ongeluk

Woods liet zelf ook nog van zich horen. Hij dankte opnieuw de 'barmhartige Samaritanen' die hem ter plekke hielpen en snel naar het ziekenhuis wisten te vervoeren. "Ik blijf me richten op mijn herstel en mijn gezin en dank iedereen voor de overweldigende beterschapswensen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!