Zwarte Cross Beeld © ANP

Zwarte Cross komt naast sneakers nu ook met eigen podcast

08 april 2021 16:17

Na een eigen sneakermerk komt de Zwarte Cross nu met een podcastserie. De podcast, 'Beernd & Minnie', gaat over de omgangsvormen van de Nederlandse plattelandsbewoners, maakt de organisatie bekend. Het Achterhoekse muziekfestival omschrijft het project als een 'antropologische audiosafari door het Nederlandse achterland', bedoeld voor 'stedelingen die dagelijks Funda afspeuren naar woonboerderijen op het platteland'.

Presentator Harry Puttink volgt in zes afleveringen het stel Berend en Minnie, om uiteindelijk antwoord te kunnen geven op de vraag: Wat kun je verwachten als nieuwkomer in het rurale Nederland?. Het Achterhoekse stel was aanvankelijk gecast voor het EO-programma Typisch Achterhoek, waarin de levens van Achterhoekers worden gevolgd. Door het veelvuldig gebruik van godslasterende krachttermen haalden ze uiteindelijk de eindmontage niet. De eerste aflevering van de podcast, met als naam Pedagogisch ei, staat inmiddels online.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zwarte Cross wordt niet verplaatst, maar volledig afgeblazen

De Zwarte Cross kon in 2020 vanwege corona niet doorgaan, maar staat voor deze zomer nog wel gepland. Het evenement in Lichtenvoorde is het grootste betaalde festival van Nederland, met een mix van muziek, theater en motorcross. Tijdens de laatste editie kwamen er 220.000 mensen op af.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oh no! Wat gaat Zwarte Cross' Tante Rikie nou doen?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!