Beeld © ANP

Advocaat gaat vader Ruinerwoldzaak dagvaarding sturen

15 april 2021 10:48

Advocaat Corinne Jeekel wil namens de oudste vier kinderen in de Ruinerwoldzaak een civiele procedure beginnen tegen hun vader, Gerrit Jan van D. De man kan eind volgende week een dagvaarding verwachten, zei Jeekel in talkshow 'Op1'.

"Het kan gewoon niet dat dit zonder rechterlijk oordeel voorbij gaat"

De strafvervolging van Van D. is eerder beëindigd omdat de 68-jarige man volgens de rechtbank door zijn slechte gezondheid niet terecht kan staan. In 2016 liep hij ernstige en blijvende hersenschade op door een beroerte.

"Voor zover ik weet staat hij op dit moment niet onder curatele en dus is hij strikt genomen handelingsbekwaam", aldus Jeekel. Ze stelde dat de oudste kinderen van het gezin van meet af aan gerechtigheid en erkenning hebben gewild. "Dat er dus een rechterlijk oordeel komt over wat er allemaal niet deugde." Want: "Het kan gewoon niet dat dit zonder rechterlijk oordeel voorbij gaat."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

De Kinderen van Ruinerwold krijgt extra online aflevering

Zes van de negen kinderen leefden jarenlang verscholen voor de buitenwereld op een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. De zaak kwam in oktober 2019 aan het licht, nadat een van de oudere kinderen alarm had geslagen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers wederom ontsteld na heftige aflevering Kinderen van Ruinerwold

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!