Beeld © ANP

NOS onderzoekt grensoverschrijdend gedrag verslaggever

15 april 2021 21:55

De NOS gaat uitvoerig onderzoek doen naar de beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag van een verslaggever. Dat laat algemeen directeur Gerard Timmer (52) in een verklaring weten.

"De situatie waar we gisteren mee te maken kregen vereist grote zorgvuldigheid"

De beschuldigingen aan het adres van de radioverslaggever volgden kort nadat D66-Kamerlid Sidney Smeets dinsdagavond eveneens werd beschuldigd van 'grooming', het versturen van seksueel getinte berichten naar minderjarigen. Smeets heeft donderdag naar aanleiding van de beschuldigingen zijn functie als Kamerlid neergelegd.

D66 start onderzoek grensoverschrijdend gedrag Sidney Smeets

00:50
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe docu brengt eeuwige littekens grooming in beeld

"De situatie waar we gisteren mee te maken kregen vereist grote zorgvuldigheid. Dat betekent dat de tijd wordt genomen om helder te krijgen wat er precies intern en extern is gebeurd, wat de rol van de verslaggever precies is geweest, welke houding de NOS daar als werkgever én nieuwsorganisatie bij moet innemen, en hoe we in dit proces ieders veiligheid beschermen", aldus Timmer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Demi Lovato beschuldigt drugsdealer van seksueel misbruik

Volgens Timmer zijn direct gesprekken gestart met chefs, hoofdredactie Nieuws, directie, personeelszaken en de collega in kwestie. "En er komen nog meer gesprekken aan over wat mensen hebben gehoord, meegemaakt of denken. Het gaat er nu dus in eerste instantie om te onderzoeken wat er is gebeurd, te inventariseren wat vervolgens nodig is en extern advies in te winnen. We zetten zorgvuldigheid voorop alvorens we de noodzakelijke conclusies zullen trekken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein opnieuw aangeklaagd wegens verkrachting

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!