Beeld © ANP

Ook Obama's reageren op uitspraak zaak-Floyd

21 april 2021 02:39

Net als veel andere Amerikaanse politieke kopstukken heeft ook oud-president Barack Obama (59), mede namens zijn vrouw Michelle (57), een statement doen uitgaan over de uitspraak in de zaak George Floyd, waarbij ex-agent Derek Chauvin op drie punten schuldig werd bevonden. Volgens Obama 'heeft de jury het juiste gedaan, maar vraagt echte gerechtigdheid om veel meer'.

"Michelle en ik bidden voor de familie Floyd"

"Michelle en ik bidden voor de familie Floyd. Daarnaast steunen wij iedereen die er vol toewijding voor wil zorgen dat elke Amerikaan dezelfde rechtspraak krijgt, die George en vele anderen zijn ontnomen. Gerechtigheid voor zwarte Amerikanen is anders, dat moeten we erkennen. Miljoenen van onze vrienden, familie en medeburgers leven in angst dat hun volgende aanraking met de politie hun laatste kan zijn. Daarom moeten de raciale vooroordelen in ons rechtssysteem aangepakt worden," aldus Obama.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Agent schuldig bevonden aan dood George Floyd

De 44e president van de Verenigde Staten liet zich vorig jaar ook al meerdere keren uit over het ongelijke rechtssysteem, naar aanleiding van Floyds dood en de rellen die daarop volgden.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!