Olga Commandeur Beeld © ANP

Olga Commandeur en Derk Bolt krijgen een lintje

26 april 2021 13:11

Derk Bolt (65), Olga Commandeur (62) en Govert de Roos (67) behoren tot de ruim 2800 mensen die dit jaar een koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Eerder werd al bekend dat Claudia de Breij (46) een lintje opgespeld heeft gekregen.

De 65-jarige Bolt is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is vooral bekend als het gezicht van het populaire programma Spoorloos van de KRO-NCRV. Bolt trad in 1991 toe tot de redactie van het herenigingsprogramma. Doordat hij veelvuldig adoptiekinderen samenbracht met hun biologische ouders is er volgens de Kanselarij der Nederlandse Orden, die over de onderscheidingen gaat, "in de maatschappij meer begrip ontstaan voor dit fenomeen". In 2017 schreef de tv-maker een boek over zijn ontvoering in Colombia.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koninklijk lintje voor Claudia de Breij

Ook Commandeur is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij presenteert sinds 2000 het tv-programma Nederland in Beweging, waaraan dagelijks vele tienduizenden mensen meedoen. Daarmee motiveert en stimuleert Commandeur hen met eenvoudige bewegingen. Tijdens de coronacrisis heeft ze volgens de Kanselarij bijna dagelijks, geheel belangeloos extra bewegingsprogramma's voor thuis gepresenteerd. Ook is ze ambassadeur voor vele organisaties waaronder de Parkinson Vereniging en KWF Kankerbestrijding.

De Roos werd ook benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij geldt als grondlegger van de Nederlandse glamourfotografie. Op zijn vijftiende maakte De Roos met behulp van een vervalst pasje foto's tijdens de 'bed-in for peace' van John Lennon en Yoko Ono. In de afgelopen vijftig jaar werden (internationale) beroemdheden zoals Michael Jackson, David Bowie, de bandleden van Abba en Grace Jones door hem gefotografeerd. Hij won meerdere prijzen voor zijn werk. Ook hielp hij veel beginnende artiesten en gaf hij steun aan goede doelen waaronder het MS Fonds.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het regent lintjes: deze 2828 mensen krijgen een onderscheiding

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!