Beeld © ANP

OMT: 'Wacht met Fieldlabs tot volgende versoepelingen'

03 mei 2021 23:14

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseert het kabinet om te wachten met nieuwe Fieldlab-evenementen tot de tweede stap in de versoepelingen kan worden gezet. Dat staat in de adviesbrief aan het ministerie van Volksgezondheid.

In het advies staat ook dat de strenge regels die nu al gelden voor de evenementen moeten blijven gelden. Zo moeten mensen een mondkapje op als ze zich verplaatsen tijdens een evenement, bijvoorbeeld naar een zitplek of het toilet.

Daarnaast moeten alle bezoekers en medewerkers zich binnen 24 uur voor het einde van het evenement laten testen op het coronavirus. Vier uur voor aanvang zou dan nog een gezondheidscheck moeten volgen, om uit te sluiten dat iemand alsnog klachten heeft ontwikkeld.

De bubbels op de evenementen moeten zo klein mogelijk worden gehouden, zegt het OMT. Zo is bron- en contactonderzoek goed uit te voeren als er een besmetting wordt ontdekt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fieldlab in de gloria dat songfestival met publiek kan doorgaan

Deelnemers aan de Fieldlabs en medewerkers moeten ook nog steeds na vijf dagen een test aangeboden krijgen, stelt het OMT. Zo kan worden gekeken hoeveel besmettingen er zijn geweest, ook al is niet met zekerheid vast te stellen dat de besmettingen tijdens het evenement zijn opgelopen.

Als aan al deze voorwaarden wordt voldaan, is het volgens het OMT mogelijk om weer veilig Fieldlab-evenementen te organiseren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Geldende regels geen reden om fieldlabs af te blazen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!