Beeld © ANP

Organisatie Golden Globes belooft verandering na ophef

4 mei 2021 02:30

Nadat de organisatie van de Golden Globes dit jaar onder vuur kwam te liggen vanwege het geringe aantal journalisten van kleur binnen de Hollywood Foreign Press Association, dat bepaalt wie er met een beeldje naar huis gaan, is er nu beterschap beloofd. De organisatie liet via een statement weten veranderingen door te voeren waarbij iedereen zich gerepresenteerd voelt. Dit meldt 'Variety'.

"We hebben hard gewerkt aan een plan om diverser en inclusiever te zijn"

De Hollywood Foreign Press Association telt momenteel iets minder dan 90 leden, maar zal uitgebreid worden met 20 nieuwe journalisten, waarbij specifiek gekeken wordt naar zwarte leden die niet vertegenwoordigd zijn. Ook wordt het aannemen van (riante) cadeautjes beperkt - want dat zou stemgedrag kunnen beïnvloeden - en gaat ook het mes in de betalingen die sommige leden ontvangen voor hun werk in bepaalde comités.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tom Cruise levert Golden Globes in na ophef

"De afgelopen maanden zijn zwaar voor ons geweest en wij zijn jullie dankbaar voor jullie geduld en begrip. We hebben hard gewerkt aan een plan om diverser en inclusiever te zijn en hebben daarbij goed geluisterd naar de inbreng van onze huidige leden en externe adviescommissies. Met hun hulp hebben wij een stappenplan ontwikkeld waarmee onze organisatie getransformeerd kan worden."

De Hollywood Foreign Press Agency werd verweten 'te exclusief' te zijn, ook vanwege hun toelatingseisen. In de toekomst worden er ook journalisten toegelaten die niet in print media werken, niet per se woonachtig zijn in Zuid-Californië maar elders in de Verenigde Staten en hoeven huidige leden geen aspirant-leden meer te sponsoren.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Golden Globes vanuit de woonkamer: zo zagen de sterren eruit

Veel PR-bureaus, die grote sterren vertegenwoordigen, dreigden de Golden Globes te gaan boycotten indien er geen verandering zou komen en hun gekleurde cliënten zich niet gerepresenteerd zagen binnen de Hollywood Foreign Press Association. Een aantal bureaus heeft al laten weten 'verheugd te zijn met de mogelijke veranderingen'.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!