Tomorrowland Beeld © Getty Images

Van Pukkelpop tot Tomorrowland: België staat zomerfestivals toe

11 mei 2021 16:19

De Belgische zomerfestivals Pukkelpop en Tomorrowland, die ook bij Nederlanders populair zijn, kunnen dit jaar doorgaan. Althans, als de coronacijfers het toelaten. Vanaf 13 augustus mogen in dat geval 5000 tot mogelijk 10.000 deelnemers per festival weer uit hun dak gaan. Maar wél op voorwaarde dat zij bij de toegangspoort een bewijs van vaccinatie of een recente negatieve PCR-test kunnen laten zien.

Het toestaan van festivals en andere grote evenementen is onderdeel van een 'zomerplan' waarmee het Overlegcomité van de zes regeringen stap voor stap België weer van het coronaslot af wil halen. Vanaf 9 juni mogen de cafés en restaurants binnen weer open, evenals - vooralsnog nog met beperkt publiek - de bioscopen, theaters, fitnesscentra, casino's, bowlings en de kermis. Belgen mogen dan ook vier personen thuis ontvangen van buiten hun eigen gezin, zei premier Alexander De Croo, en eens per week op kantoor werken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Coronabubbel rond songfestival werkt: 'Dit is fantastisch'

Eind juli, half augustus en 1 september zijn nieuwe beslisdagen voor verdere versoepelingen tot aan het eind van de zomer het volledig afschaffen van de beperkingen, waarbij het verloop van de vaccinatiecampagne en de bezetting op de intensivecareafdelingen doorslaggevend zijn.

Pukkelpop staat nu geprogrammeerd voor 19 tot en met 22 augustus in Hasselt, Tomorrowland voor het weekend van 27 - 29 augustus en dat van 2 - 5 september in Boom.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rotterdamse ziekenhuizen maken zich zorgen over druk songfestival

In Nederland gaan we eind deze maand een half miljoen extra prikken per dag zetten en daarmee komt het 'oude normaal', waar we allemaal zo naar verlangd hebben, dichterbij dan je misschien zou willen. Diederik Jekel praat je hieronder bij met de laatste feiten.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!