Pride Amsterdam Beeld © ANP

Pride Amsterdam gaat door, maar zonder botenparade

11 mei 2021 16:52

De 25e editie van Pride Amsterdam gaat dit jaar door van 31 juli tot en met 8 augustus, maar zonder botenparade. Bij die parade kan geen 1,5 meter afstand worden gehouden, meldt de organisatie. Begin juli wordt het definitieve programma bekendgemaakt.

"Dat doen we veilig, met plezier en vooral met overtuiging: juist nu"

"Wij zijn blij dat de Pride Amsterdam dit jaar kan doorgaan. Samen met de gemeente Amsterdam werken we aan het meest haalbare programma voor eind juli. Dit betekent dat we alle onderdelen bekijken en bepalen hoe deze verantwoord kunnen doorgaan met de dan geldende maatregelen," aldus Lucien Spee, directeur van Pride Amsterdam. In de komende weken gaan alle betrokken commissies en partners het programma samenstellen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Van Pukkelpop tot Tomorrowland: België staat zomerfestivals toe

"Met Pride vieren we het verschil, de liefde en de vrijheid om te zijn wie je wil zijn. Acceptatie en emancipatie beginnen met zichtbaar zijn. Daarom is het van groot belang dat onze stad weer samenkomt om verschil te vieren en aandacht te vragen voor een ieder die deze vrijheid niet heeft", zegt wethouder Rutger Groot Wassink. "Tuurlijk hebben we rekening te houden met corona, maar wij zetten ons ook dit jaar weer in om mogelijk te maken wat wel kan. Eind juli vieren we 25 jaar Pride. Dat doen we veilig, met plezier en vooral met overtuiging: juist nu."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Diederik legt uit: zó zit het met het coronapaspoort

Het is duimen dat er vanavond tijdens de persconferentie extra versoepelingen in beeld komen. Diederik vertelt waarom een beetje perspectief zo belangrijk is:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!