Duncan Laurence stond dinsdag nog met Edsilia Rombley op het podium Beeld © ANP

Geen zorgen om Edsilia na contact Duncan: 'Negatief getest'

20 mei 2021 14:35

Volgens de NPO kan Edsilia Rombley (43) vanavond gewoon de tweede halve finale van het songfestival presenteren. De omroep laat aan RTL Boulevard weten dat de presentatrice slechts 'zeer kort' in contact is geweest met Duncan Laurence (27), van wie vandaag bekend werd dat hij corona heeft.

"Edsilia heeft opnieuw een test ondergaan met een negatieve uitslag"

"De dagen dat Duncan in Ahoy was, was hij negatief getest. Verder zijn de artiesten in Ahoy - totdat zij on stage gaan - gescheiden van de hosts", luidt het statement. "Onze hosts worden regelmatig getest en nauwgezet gemonitord. Edsilia heeft opnieuw een test ondergaan met een negatieve uitslag." Ook zal ze de komende dagen regelmatig aanvullend getest worden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence heeft corona: afwezig tijdens songfestivalfinale

Afgelopen maandag testte Duncan nog negatief in het testpaviljoen bij het Eurovisiesongfestival, waardoor hij maandag en dinsdag toegang had tot Ahoy. Daar trad hij op tijdens de eerste halve finale. De dag erna kreeg hij thuis lichte klachten, uit een sneltest bleek al snel dat hij positief was.

"We balen natuurlijk enorm, in de eerste plaats voor Duncan, die we dit liveoptreden zo hadden gegund na zijn Eurovisie-zege en het wereldwijde succes van 'Arcade'", zegt producent Sietse Bakker. "Duncan is enorm teleurgesteld, hij heeft hier twee jaar lang naar uitgekeken. We zijn heel blij dat hij toch te zien zal zijn in de finale op zaterdag 22 mei', aldus het management.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence verrast met prijs voor 1 miljard streams Arcade

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!