Beeld © ANP

Utrechtse Stefania door naar finale songfestival

20 mei 2021 23:05

De Utrechtse Stefania (18), die namens Griekenland meedoet aan het Eurovisiesongfestival, is door naar de grote finale op zaterdag in Rotterdam Ahoy. De zangeres kreeg donderdagavond tijdens de tweede halve finale voor haar liedje 'Last Dance' genoeg stemmen van de internationale vakjury's en de kijkers thuis.

Ook Albanië, Servië, Bulgarije, Moldavië, Portugal, IJsland, San Marino, Zwitserland en Finland wisten donderdag een finaleplaats te behalen. Voor Estland, Tsjechië, Oostenrijk, Polen, Georgië, Letland en Denemarken houdt het songfestivalavontuur op.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Songfestivalpresentatoren genieten opnieuw van show

Dinsdag plaatsten Noorwegen, Israël, Rusland, Azerbeidzjan, Malta, Litouwen, Cyprus, Zweden, België en Oekraïne zich voor de finale. Jeangu Macrooy is, omdat Nederland gastland is dankzij de overwinning van Duncan Laurence in 2019, al verzekerd van een finaleplaats. Ook Frankrijk, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië, de zogenoemde 'Big Five', hoefden niet mee te doen aan de halve finales en staan zaterdag sowieso al op het podium.

Songfestivaldeelnemers proberen Nederlandse hapjes

03:26

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!