Beeld © ANP

Danny Masterson wacht op vrije voet verkrachtingszaak af

22 mei 2021 16:22

Danny Masterson (45), vooral bekend van zijn rol in 'That '70s Show', staat terecht voor drie gevallen van verkrachting. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De rechter nam vrijdag het besluit nadat de vrouwen in de rechtbank hun verhaal deden.

Aanklagers stellen dat de acteur in 2001 een 23-jarige vrouw heeft verkracht, en op verschillende momenten in 2003 datzelfde deed bij twee andere vrouwen. Alle verkrachtingen zouden hebben plaatsgevonden in zijn huis in de Hollywood Hills in Los Angeles. Zelf bepleit Masterson zijn onschuld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny Masterson van That 70's Show aangeklaagd voor verkrachting

Masterson werd in juni gearresteerd en is op borgtocht vrij. Zijn advocaat Thomas Mesereau, die in het verleden voor onder meer Michael Jackson en Bill Cosby werkte in hun misbruikzaken, stelde dat de aanklachten tegen de acteur het gevolg zijn van de mediahype rond #MeToo en van politieke druk om zijn cliënt te vervolgen. Hij zegt te kunnen bewijzen dat Masterson onschuldig is.

Het proces wordt op 7 juni vervolgd. Dat mag Masterson op vrije voet afwachten, nadat hij zo'n 3 miljoen euro betaalde. Er hangt een celstraf van 45 jaar boven zijn hoofd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Acteur 'That 70's Show' beschuldigd van verkrachting

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!