Festival Beeld © ANP

OMT-lid: 'Festivals als Lowlands zijn mogelijk deze zomer'

30 mei 2021 08:05

Nederland kan zich écht gaan opmaken voor een zomer vol evenementen. OMT-lid en viroloog bij het Amsterdam UMC Menno de Jong (58) is voorzichtig positief over het plan van het kabinet om vanaf eind juni al festivals mogelijk te maken. "'Festivals als Lowlands zijn mogelijk, maar we moeten niet overmoedig raken", zegt hij in gesprek met AT5.

"Ik ben hartstikke blij met de cijfers"

Het aantal besmettingen in Nederland daalt de laatste weken hard. Ook de ziekenhuizen zien steeds minder nieuwe coronapatiënten "Ik ben hartstikke blij met de cijfers", beaamt Menno. "Ook het aantal vaccinaties neemt ontzettend hard toe. Dat heeft ook bijgedragen aan de daling. De situatie is een stuk rooskleuriger in vergelijking met de vorige keer dat ik hier was. Het weer werkt ook mee."

Demissionair coronaminister Hugo de Jonge zei op de persconferentie vrijdagavond dat na 30 juni de grote evenementen zoals Lowlands weer mogelijk zijn. Er zullen wel toegangstesten moeten worden afgenomen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Festivalzomer moet kunnen volgens Fieldlab, maar: 'Ligt bij kabinet'

Deze volgende stap geldt alleen als de besmettingscijfers blijven dalen. De basismaatregelen, zoals het handhaven van de 1,5 meter afstand, blijven in principe van kracht. Hugo sloeg een heel andere toon aan dan bij een eerdere persconferentie, toen hij zei dat mensen om cultuur te zien maar een dvd’tje moesten opzetten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Volgens Fieldlab kunnen we deze zomer weer hossen op festivals

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!