Quincy Promes Beeld © ANP

Neergestoken neef van Promes wil vóór EK besluit van rechter

9 juni 2021 11:19

Een neef van de voetballer Quincy Promes (29), die zegt door hem te zijn neergestoken, wil dat het Openbaar Ministerie (OM) nog voordat het EK begint een besluit neemt over zijn straf. "Mijn cliënt vreest nogal dat het OM de beslissing over het EK heen wil trekken. Als de aanklager daar inderdaad op uit is, spannen we een procedure aan”, zegt zijn advocaat Yehudi Moszkowicz in 'De Telegraaf'.

"Plotseling zag ik mijn neef met een woeste blik in zijn ogen"

Volgens Moszkowicz was iedere andere steekpartij 'van deze omvang' allang aan de rechter voorgelegd. De adovcaat noemt de zaak dan ook 'klip en klaar'. De advocaat zegt in De Telegraaf dat hij en zijn cliënt het onderzoeksdossier nog altijd niet hebben gezien. "Volgens de officier van justitie heeft ze het dossier pas kortgeleden gekregen van de politie en buigt ze zich nu over de vraag of, en zo ja wanneer, ze Promes gaat vervolgen."

Eric Cudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, laat de krant weten dat de voetbalbond het OM niet heeft gevraagd om de zaak rondom Promes over het EK te tillen.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Transfer Quincy Promes in gevaar na steekpartij

De neef van Promes, die om privacyredenen niet met zijn echte naam in de media wil, zou tijdens een familiefeest in Abcoude zijn gestoken door de voetballer. Afgelopen december bracht Promes al een paar nachten in de cel door, nadat zijn neef aangifte had gedaan. De voetballer kwam daarna vrij, maar werd verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg. Hij ontkent zijn neef te hebben gestoken.

Waarom de neef is neergestoken, weet hij zelf ook niet te vertellen. Aanvankelijk was het erg gezellig op het familiefeest en gingen ze volgens hem nog samen op de foto. "Plotseling zag ik mijn neef met een woeste blik in zijn ogen op me afstormen. Ik deinsde naar achteren en viel achterover. Dat redde denk ik mijn leven want anders was het mes niet in mijn knie, maar in mijn bovenlichaam terechtgekomen." Het slachtoffer heeft in een civiele procedure beslag laten leggen op een huis van Promes.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ajax-speler Quincy Promes ontkent betrokkenheid bij steekpartij

Eerder bevestigden drie getuigen betrokkenheid van Promes bij de steekpartij. Daarover zie je meer in onderstaande video.

Drie getuigen bevestigen betrokkenheid Quincy Promes bij steekpartij

09:06

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!