Beeld © ANP

Petitie om Blauw Bloed te behouden heeft 10.000 handtekeningen

11 juni 2021 06:56

De petitie om 'Blauw Bloed' op televisie te houden is meer dan 10.000 keer ondertekend. Vorsten-hoofdredacteur Justine Marcella (50) en royaltyfan Oscar Meijer startten de actie eind mei, nadat de NPO besloot dat het programma volgend jaar van de buis verdwijnt.

"Wij verzoeken Blauw Bloed onverkort te handhaven"

Met de petitie hopen Justine en Oscar 'de NPO op andere gedachten te brengen en de beslissing het programma te stoppen terug te draaien". "Wij, koningshuisliefhebbers in Nederland, constateren dat er behoefte bestaat aan een wekelijkse update over de activiteiten van de koning en leden van zijn huis en verzoeken Blauw Bloed onverkort te handhaven", schrijven ze.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Petitie voor behoud Blauw Bloed op 500 handtekeningen

Behalve Blauw Bloed worden ook Opgelicht?! en Typisch per 1 januari geschrapt, werd enkele weken geleden bekend. Dit volgt 'in het licht van de brede programmavernieuwing"', zo liet een woordvoerder van de NPO eerder weten. De EO verklaarde daarna Blauw Bloed nog niet helemaal op te geven. Er zouden nog gesprekken lopen met de NPO over 'hoe we royalty een plek geven'.

Blauw Bloed is vanaf 2004 te zien op televisie. In het royaltyprogramma worden de Oranjes en Europese koningshuizen van dichtbij gevolgd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!