Linda Hakeboom Beeld © ANP

Domper voor Linda Hakeboom: 'Weer zes maanden chemotherapie'

11 juni 2021 12:05

Linda Hakeboom (35), die vorig jaar de diagnose borstkanker kreeg, deelde de laatste paar weken eigenlijk veel goed nieuws. Zo groeide haar haar weer terug en zag ze mensen die ze een tijd niet gezien had. Maar vandaag deelt de documentairemaakster toch weer vervelend nieuws.

"Ik ga zo weer naar het ziekenhuis"

"Ik heb een beetje een rare dag", begint Linda te vertellen op haar Instagram Stories. "Ik ga zo weer naar het ziekenhuis, na een heel lange tijd daar eigenlijk niet te zijn geweest. Ik ben vier weken een soort van 'vrij' geweest, van de kanker. En dat voelde ook heel lekker." 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Linda Hakeboom overrompeld door emoties: 'Haar groeit weer'

Helaas heeft Linda daarna minder positief nieuws te melden, wat voor haar als een 'domper' voelt. "Want ik ga weer aan de chemotherapie", vertelt ze. "Voor zes maanden lang. Dus dat is, voor als je je weer goed voelt, best een heftig vooruitzicht. Ik heb er heel weinig zin in. Ik zal ook gewoon eerlijk zijn. Maar aan de andere kant: het moet ook gebeuren. We gaan het gewoon doen en ik zie wel weer hoe ik me ga voelen."

In een verdere toelichting legt Linda uit dat de kanker niet terug is. 'Ik krijg deze chemo omdat er altijd een kans is dat er ergens een kwaadaardige cel in mijn lichaam achtergebleven is', legt ze uit. Ook krijg Linda een iets lichtere chemo. 'Ze noemen het ook wel 'chemo light', het gaat niet met een infuus, maar met pillen die je zelf thuis kan nemen.' 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Zieke Linda Hakeboom zet grote stap in proces naar genezing

Sinds Linda de diagnose borstkanker kreeg, deelt ze haar verhalen in een online videoserie. Ze deelt de fijne, maar zeker ook de verdrietige momenten met haar volgers. In de video hieronder praat Linda over het feit dat haar leven niet meer zorgeloos is.

Linda Hakeboom blijft incasseren: 'Leven is niet meer zorgeloos'

02:13

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!