Drake Bell Beeld © ANP

Oud-Nickelodeon-ster Drake Bell moet misschien de bak in

24 juni 2021 15:36

Velen zullen Drake Bell (34) vast nog kennen van Nickelodeon-show 'Drake & Josh', of van zijn rol in 'The Amanda Show' naast Amanda Bynes. De laatste jaren raakte hij een beetje in de vergetelheid, maar nu staat 'ie weer in de spotlights, zij het voor de verkeerde redenen. Drake kan namelijk voor 18 maanden de cel indraaien.

De voormalig tienerster, nu 34, heeft onlangs in de rechtbank bekend dat hij seksueel getinte gesprekken met een 15-jarig meisje heeft gevoerd. Daarom hangt hem nu een gevangenisstraf tussen de zes en achttien maanden boven het hoofd voor het potentieel in gevaar brengen van het meisje.

In plaats daarvan, óf erbovenop, kan hij nog een boete krijgen van omgerekend 4.185 euro. Voor de seksueel getinte gesprekken kan hij tot zes maanden krijgen en/of een boete tot maximaal 837 euro. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drake Bell opgepakt voor pikante gesprekken met minderjarige

De gesprekken met het meisje vonden plaats in 2017. Eerder werd hij al door zijn ex-vriendin Melissa Lingafelt beschuldigd van verbaal en fysiek misbruik. In een verklaring die hij destijds gaf, zei Drake dat hij haar 'nooit heeft misbruikt'.

Drake kreeg vooral bekendheid met zijn gelijknamige rol in de Nickelodeon-serie Drake & Josh, waarin hij van 2004 tot 2007 samen met acteur Josh Peck speelde.

Afgelopen juni mocht Drake zijn eigen pleidooi houden. De uitspraak van de rechtbank is op 12 juli. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drake Bell van Drake & Josh beschuldigd van mishandeling ex

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!