Peter R. de Vries en Beth Holloway Beeld © ANP

Moeder Natalee Holloway reageert op aanslag Peter R. de Vries

7 juli 2021 15:09

De moeder van Natalee Holloway, Beth (61), heeft geschokt en bedroefd gereageerd op de aanslag op de 64-jarige misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dat laat ze weten aan 'RTL nieuws'.

"Dit is schokkend nieuws. Ik ben er gewoon kapot van"

Zo vertelt ze: "Dit is schokkend nieuws. Ik ben er gewoon kapot van dat dit hem is overkomen." Beth leeft ontzettend met de familie mee en wenst ze dan ook veel sterkte toe: "Ik bid voor zijn familie en hoop dat Peter zich hier doorheen trekt. Hij heeft ons zoveel geholpen in de zoektocht naar Natalee. Ik ga nu proberen zijn familie te bereiken."

Peter en Beth leerden elkaar kennen nadat de misdaadverslaggever in 2008 een aflevering maakte over haar dochter, Natalee Holloway, die in 2005 op 18-jarige leeftijd verdween op Aruba. Beth Holloway werkte uitvoerig samen met Peter en hij ontdekte toen dat de Nederlander Joran van der Sloot, die destijds ook op het eiland was, verantwoordelijk moest zijn voor haar verdwijning. 

Het leverde Peter R. een Emmy op, de meest gerenommeerde TV-prijs in de VS. Hij nam de prijs in 2008 samen met Beth Holloway in ontvangst.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Koning over neerschieten Peter R. de Vries: 'Aanslag op de rechtsstaat'

Inmiddels heeft ook de zoon van Peter, Royce, gereageerd op de aanslag. Hij laat weten dat zijn grootste nachtmerrie is uitgekomen: 'Gisteren is onze grootste nachtmerrie werkelijkheid geworden. Wij als familie omringen Peter met liefde en hoop in deze moeilijke fase. Veel is nog onzeker, maar wat vaststaat is dat alle steunbetuigingen uit het hele land nu enorm veel steun bieden.' 

Peter R. de Vries werd gisteravond midden in Amsterdam op straat neergeschoten, en zwaar gewond vervoerd naar het ziekenhuis. Daar vocht hij gisteravond voor zijn leven, zei burgemeester Femke Halsema tijdens een persconferentie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verdachten aanslag op Peter R. de Vries vrijdag voorgeleid

In beeld: reconstructie aanslag Peter R. de Vries in Amsterdam

02:40

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!