Beeld © ANP

Stichting De Gouden Tip van Peter R. de Vries legt acties stil

7 juli 2021 15:02

Vicevoorzitter Lex de Jager van Stichting De Gouden Tip reageert geschokt op de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries (64). De stichting, waarmee Peter geld inzamelt voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen, legt alle publieke acties stil. Mensen kunnen nog wel doneren en tips geven op de website van de stichting.

"We zijn heel bezorgd over zijn situatie"

"We zijn geschokt", zegt Lex tegen het ANP. "Ik ken Peter heel goed. We zijn heel bezorgd over zijn situatie." De stichting staakt alle publieke acties, "totdat we meer weten over hopelijk het herstel van Peter", aldus de advocaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Massale steunbetuigingen voor Peter R. de Vries en familie

Peter R. de Vries werd dinsdagavond in het centrum van Amsterdam neergeschoten. Hij was daarvoor bij een live-uitzending van het programma RTL Boulevard geweest. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema zei dinsdagavond dat De Vries "vecht voor zijn leven".

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zoon Peter R. de Vries: 'We omringen hem met liefde en hoop'

De teller van de inzameling van Peter R. de Vries voor de gouden tip in de verdwijningszaak van Tanja Groen is woensdagmiddag opgelopen tot ruim 244.000 euro. Dinsdagavond ging het nog om ruim 238.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Verdachte van aanslag op Peter R. de Vries werd al gezocht in Polen'

Op 23 juni ging de website van de stichting van Peter de lucht in. Het doel van de crowdfunding is om binnen een jaar 1 miljoen euro bijeen te krijgen. Als het na een jaar minder is, dan is dat de uit te loven beloning voor de gouden tip. Is het meer, dan zal het overschot worden gestoken in beloningen in andere zaken. Het initiatief heeft de steun van politie en justitie.

Tanja Groen verdween in augustus 1993 op 18-jarige leeftijd, tijdens de introductieweek van de Universiteit Maastricht.

Geëmotioneerde Peter doet poging om zaak Tanja Groen op te lossen

07:13

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!