Beeld © ANP

Lowlands baalt van 'rotte appels' bij toegangscontrole

8 juli 2021 17:54

De organisatie van Lowlands maakt zich 'ernstige zorgen' nu het kabinet overweegt om vanwege het snel stijgende aantal positieve coronatests meerdaagse evenementen af te blazen. Directeur Eric van Eerdenburg heeft nog enige hoop, maar houdt er ook rekening mee dat het festival in augustus toch niet door kan gaan.

"Ik heb zelf ook verhalen gehoord dat er bij de ingang heel slecht of zelfs helemaal niet gecontroleerd wordt"

Eric van Eerdenburg baalt dat de slechte controles aan de deur bij clubs en discotheken gevolgen hebben voor de evenementen. "Ik heb zelf ook verhalen gehoord dat er bij de ingang heel slecht of zelfs helemaal niet gecontroleerd wordt", zegt hij in een reactie tegen het ANP. "Door een aantal flink rotte appels in de mand zijn mensen zonder bewijs binnengelaten. En daar worden wij nu misschien de dupe van. Dat zou echt heel erg zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kabinet overweegt evenementen af te blazen en clubs te sluiten

Met Testen voor Toegang kunnen evenementen veilig plaatsvinden, zegt hij. "Dat hebben we met de Fieldlabs ook bewezen en daar zijn wij nog steeds van overtuigd. Als er aan de voorkant een goede toegangscontrole is, kun je besmette mensen buiten de deur houden."

Diederik Jekel: 'Als je je kan laten vaccineren, is dat verstandig'

04:41

De organisatie van Lowlands heeft nog 'enige hoop'. "Jaap van Dissel van het RIVM zei gisteren ook dat het aantal opnames in de ziekenhuizen waarschijnlijk meevalt. Laten we dan het hoofd koel houden en goed gaan testen. Dan kan het gewoon doorgaan."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Woede om mogelijk testbeleid Lowlands: 'Voor alle bezoekers een oplossing'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!