Beeld © ANP

Zaak-R. Kelly uitgesteld: rechter geeft advocaten meer tijd

9 juli 2021 04:14

De vraag van R. Kelly's (54) advocaten om de rechtszaak van de rapper uit te stellen is door een rechter in New York ingewilligd. Het juridische team dient nu op 18 augustus in de rechtbank te verschijnen, waar dat eerst 9 augustus was. Hiermee geeft de rechter hen wat meer tijd om de geplaagde zanger voor te bereiden op zijn proces. Dit meldt 'Billboard'.

R. Kelly dient zich te verantwoorden voor dezelfde aanklachten die in Chicago tegen hem lopen: minderjarige meisjes tegen hun wil in vasthouden, hen dwingen tot seksuele handelingen en hen fysiek en verbaal mishandelen. De zanger ontkent tot op heden alle aantijgingen aan zijn adres.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

R. Kelly ontslaat zijn advocaten na ruzie binnen team

De nieuwe advocaten van Kelly werden op 22 juni aangesteld, een dag nadat de zanger vanuit Chicago naar New York werd overgeplaatst. Vanwege het coronavirus moest de zanger in quarantaine en heeft hij zijn juridische team nog niet persoonlijk kunnen ontmoeten. Dit was voor de advocaten reden om om uitstel te vragen, omdat ze zich zo niet goed voor konden bereiden. Ook werd er gevraagd om hem op borgtocht vrij te laten, maar daarmee ging de rechter niet akkoord. "U kunt uw cliënt nu 7 dagen per week zien, als u dat wilt. De heer Kelly heeft heeft zijn quarantaine erop zitten."

De selectie van de juryleden zal wel op 9 augustus van start gaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!