Beeld © ANP

Duizenden witte rozen op de Dam als steunbetuiging aan Peter R.

09 juli 2021 13:54

Bij het Nationaal Monument op de Dam zijn vrijdag vierduizend witte rozen neergelegd als steunbetuiging aan Peter R. de Vries (64). Het gaat volgens een verklaring om een initiatief vanuit een groep van bezorgde en betrokken burgers die zich zorgen maken over 'de structurele naïeve opstelling vanuit de overheid tegenover de zware criminaliteit'.

"Wie weet steunt het hem"

Veel omstanders blijven even staan om te kijken naar de bloemenzee. Een voorbijgangster laat weten dat ze het een prachtig gebaar vindt. "Wie weet steunt het hem." Een van de organisatoren laat weten anoniem te willen blijven. "Maar dit zit zo diep, het is fijn iets te kunnen doen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Verdachten aanslag Peter R. de Vries vandaag voorgeleid

Een familielid van Nabil B., kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, heeft vrijdag in een verklaring haar steun uitgesproken voor de bloemenactie voor Peter R. op de Dam. "Na de moord op mijn broer Reduan en de moord op de advocaat Derk Wiersum is wederom een onschuldige betrokkene in het Marengoproces neergeschoten", schrijft zij in de verklaring.

Ook op de plek waar Peter R. werd neergeschoten is inmiddels een zee van bloemen ontstaan. Veel omstanders laten bloemen, kaarten en kaarsjes achter als steun aan de misdaadjournalist.

Tekst gaat door onder de foto.

Peter R. werd dinsdagavond rond 19.30 uur neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat. De misdaadjournalist had net de studio van RTL Boulevard verlaten, waar hij te gast was. Peter R. ligt in het ziekenhuis. Vlak bij de plek waar hij werd neergeschoten laten mensen steunbetuigingen achter. De familie liet gisteren aan RTL Boulevard weten dat 'veel onzeker blijft' omtrent de gezondheid van Peter R. "Er zal tijd overheen gaan voordat er meer duidelijkheid komt." De familie is dankbaar voor de goede zorg die Peter R. krijgt in het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Stichting De Gouden Tip van Peter R. de Vries zamelt vier ton in

De twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het neerschieten van de misdaadverslaggever worden vandaag voorgeleid. De rechter-commissaris bepaalt dan of de hechtenis langer gaat duren. De vermoedelijke schutter die dinsdag vijf kogels zou hebben afgevuurd op Peter R. is de 21-jarige Delano G. uit Tiel. De Pool Pawel E. (35) uit Maurik bestuurde de vluchtauto die is klemgereden op de A4.

In RTL Boulevard sprak Clarice Stenger gisteren op indrukwekkende wijze over de aanslag op Peter R. Volgens haar kan de daad geen eenmansactie zijn. Meer over de verdachten zie je in onderstaande video.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!