Peter R. de Vries Beeld © ANP

Media staan stil bij 'ongelooflijk verdrietig nieuws' Peter R.

15 juli 2021 16:36

Pieter van Vollenhoven noemt de donderdag overleden Peter R. de Vries 'een bijzondere man'. Het programma 'Opsporing Verzocht' omschrijft het als 'ongelooflijk verdrietig nieuws' op hun Twitter. Talpa en John de Mol zijn 'geschokt en intens verdrietig' door het overlijden van Peter R. de Vries, laten ze weten in een statement.

"Peter R. was een heel goed en bijzonder mens, daar zijn er maar heel weinig van en we hebben er nu een verloren"

"Zelf had ik altijd voortreffelijke contacten met hem over allerlei veiligheidsonderwerpen", schrijft de oud-voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over De Vries. "Een bijzondere man die in mijn geheugen staat gegrift." Van Vollenhoven wenst de familie 'veel liefs en sterkte'. "Onze gedachten zijn bij u allen!"

"We zijn allemaal geschokt en intens verdrietig door het overlijden van Peter R. De Vries, geweldige misdaadbestrijder met een groot hart, onverschrokken en principieel strijder tegen onrecht en criminaliteit. Peter was met zijn spraakmakende programma 'Peter R. De Vries, misdaadverslaggever' waarin hij complexe strafzaken oploste, van grote betekenis voor SBS6", laat Talpa weten in een verklaring. "De Emmy die hij won naar aanleiding van de bekentenis van Joran van der Sloot in de laatste uitzending, was een meer dan verdiende erkenning voor zijn onophoudelijke strijd tegen onrechtvaardigheid. Peter was ook een graag geziene gast bij 538 en een vriend van ons station, waar we hem enorm zullen missen. We zijn Peter dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend. Peters dierbaren wensen we heel veel sterkte met dit grote verlies."

Miniatuurvoorbeeld

Zie ook:

RTL Boulevard vanavond volledig in teken van Peter R. de Vries

Talpa-baas John de Mol reageert in de verklaring ook persoonlijk op het nieuws. "Ik heb jarenlang programma’s met hem gemaakt. Peter R. was een heel goed en bijzonder mens, daar zijn er maar heel weinig van en we hebben er nu een verloren."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!