Peter R. de Vries Beeld © ANP

Verdachten in moordzaak Peter R. de Vries verschijnen maandag voor rechter

16 juli 2021 16:30

De twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries zullen maandag voor de raadkamer van de rechtbank Amsterdam worden gebracht. Het Openbaar Ministerie wijzigt de aanklacht van poging tot moord in moord, omdat Peter R. donderdag is bezweken aan zijn verwondingen, zegt een woordvoerder. Peter R. werd op 6 juli in de Lange Leidsedwarsstraat neergeschoten, na zijn optreden in RTL Boulevard. Hij was op weg naar de parkeergarage om zijn auto te halen.

De verdachten zijn een 35-jarige Pool uit Maurik (Gelderland) en een 21-jarige man uit Rotterdam. De Rotterdammer is de vermoedelijke schutter. De Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. Het tweetal kon vrij snel na de aanslag op de A4, ter hoogte van de afrit Leidschendam, worden klemgereden en aangehouden.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kranten staan stil bij overlijden Peter R. de Vries

De raadkamerzitting is besloten. Drie rechters buigen zich bij deze gelegenheid onder meer over de verlenging van het voorarrest van de verdachten. Dit kan met maximaal negentig dagen. Daarna volgt een eerste zogeheten pro-formazitting, waarin eveneens de voortduring van het voorarrest wordt bekeken. Doorgaans geeft het Openbaar Ministerie op zo'n zitting een toelichting op de vorderingen in het strafrechtelijk onderzoek. Een pro-formazitting is wel openbaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Stichting Gouden Tip diep geschokt door overlijden Peter R.

De verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat zij op hun advocaat na geen contact mogen hebben met de buitenwereld. De beperkingen betekenen ook dat OM noch de advocaten van de verdachten mededelingen kunnen of mogen doen over de zaak.

De uitkomst van de raadkamer wordt mogelijk pas dinsdag bekend.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Talloze steunbetuigingen in condoleanceregister Peter R. de Vries

De aanslag op de bekendste misdaadjournalist van Nederland bracht een grote schokgolf teweeg. Toen donderdag bekend werd dat Peter R. was overleden, leidde dit opnieuw tot grote beroering, verontwaardiging en verslagenheid. Op de plek waar Peter R. is neergeschoten laten talloze mensen bloemen, kaarsjes en kaartjes achter. De Westerkerk in Amsterdam opende vrijdag de deuren voor een moment van bezinning.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!