Daphne Deckers Beeld © ANP

Daphne Deckers: 'Moeder in Valkenburg uit huis gered door marine'

16 juli 2021 21:46

Het is een aangrijpende week voor de moeder van schrijfster Daphne Deckers (52). Haar moeder is woonachtig in het Limburgse Valkenburg dat ernstig getroffen is door de watersnoodramp. Haar hele benedenverdieping is ondergelopen en ze moest eerder deze week worden gered door de marine.

Bij de première van Luizenmoeder - De Film vertelt Daphne openhartig: "Haar hele onderverdieping is eruit gespoeld. Maar ze zit veilig en ze zit droog, bij familie." 

Daphne houdt vooral haar hart vast voor als al het water weer weg is: "Ik denk dat we maar kaplaarzen moeten gaan kopen. [...] Het is allemaal modder, rivier, riool. Maar goed, we gaan oma helpen. Mijn moeder is er heel erg door ontdaan. Ze is alleen en 78." Verder laat Daphne ook weten dat alles inmiddels oké is en het vooral materiële schade is. 

Wel moest haar moeder tijdens het hoogtepunt van de watersnoodramp worden geholpen: "Haar straat was veranderd in een kolkende rivier en ze is gered door de marine uit Den Helder. In een bootje, ja, dat je het allemaal nog moet meemaken. Wij konden er niet heen. Maar de only way is up, dat water gaat dalen en wij gaan schrobben", sluit Daphne af. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Daphne Deckers bezorgd om moeder in overstroomde Zuid-Limburg

Gisteren liet Daphne nog weten erg bezorgd te zijn om haar moeder: 'De benedenverdieping van mijn moeders huis in Valkenburg staat onder water, de elektriciteit is uitgevallen, haar straat is in een rivier veranderd, de Geul naast haar huis staat torenhoog, het houdt maar niet op met regenen, de wegen staan onder water en we kunnen er niet heen', schreef ze op haar social media. 

'Sterkte voor iedereen in het zuiden die met deze overstromingen kampt! Hopelijk komt het evacueren snel op gang, en wordt er hulp geboden aan iedereen die het nodig heeft!' aldus de schrijfster. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!