Online al meer dan 32.000 condoleances voor Peter R. de Vries

21 juli 2021 12:21

Het online condoleanceregister condoleance.nl voor Peter R. de Vries is woensdag al 32.000 keer getekend. Veel ondertekenaars prijzen de misdaadjournalist om zijn moed en rechtvaardigheidsgevoel. Bijna iedereen uit afschuw over 'de laffe daad', aan de gevolgen waarvan De Vries vorige week overleed.

De Grote Kerk in Apeldoorn opent woensdag van 16.00 tot 20.00 uur de deuren om mensen de gelegenheid te geven persoonlijk een condoleanceregister te tekenen. Het kerkbestuur doet dat volgens een woordvoerder omdat niet iedereen in de gelegenheid is naar de Westerkerk in Amsterdam te reizen. Bovendien zal het in theater Carré in de hoofdstad erg druk worden en is er misschien niet voldoende gelegenheid om iedereen te ontvangen. Het is niet de bedoeling dat bezoekers bloemen, kaarsen of andere rouwbetuigingen achterlaten in de Apeldoornse kerk. Het condoleanceregister wordt na woensdag aangeboden aan de familie van De Vries.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Immens lange rij bij afscheid Peter R. de Vries: 'Ik ben verstomd van verdriet'

Verschillende gemeenten hebben in het gemeentehuis een condoleanceregister neergelegd. In Eindhoven heeft burgemeester John Jorritsma dat als eerste getekend. In de hal van het Eindhovense stadhuis is ook een herdenkingsplek ingericht. In plaatsen als Nieuwegein, Den Helder en Haarlem zijn op straat spontaan herdenkingsplekken ontstaan waar mensen bloemen leggen en kaarsjes aansteken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afscheid nemen van Peter R. de Vries 'is onderdeel van de verwerking'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!