Harvey Weinstein Beeld © ANP

Harvey Weinstein bepleit onschuld in nieuw proces

21 juli 2021 21:08

Harvey Weinstein (69) heeft aan het begin van een nieuw proces rond elf aanklachten van verkrachting en seksueel misbruik officieel zijn onschuld bepleit. Dat gebeurde woensdag tijdens een hoorzitting in Los Angeles, waar de voormalig Hollywood-filmproducent in een rolstoel verscheen.

De 69-jarige Weinstein werd dinsdag uitgeleverd aan de Amerikaanse staat Californië voor een nieuw proces. Voor vergelijkbare vergrijpen werd hij al eerder veroordeeld tot 23 jaar cel in New York. Als Weinstein opnieuw wordt veroordeeld, zal hij de rest van zijn leven in de gevangenis zitten. Vanwege zijn slechte gezondheid had hij uitlevering aangevochten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harvey Weinstein vloog met privéjet naar rechtbank in L.A.

Weinstein liet zijn advocaten voor hem spreken maar sprak toch eenmaal. Hij bedankte de rechter nadat die hem veel succes had gewenst. De advocaten van Weinstein hadden een motie ingediend om drie aanklachten te seponeren omdat deze al verjaard zouden zijn.

De filmproducent, die eerder al alles ontkende, wordt in Californië beschuldigd van het verkrachten en aanranden van vijf vrouwen. De incidenten vonden plaats tussen 2004 en 2013. De zaak wordt voortgezet op 29 juli.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!